Zakuvavanje

zakuvavanje_recept_marinirana_svinjetina_u_sajderu_na_kremastoj_palenti_i_ukiseljenim_pecurkama1U ove zimske dane, dok vinograd spava a vino odležava, višak vremena dozvoljava da se spremaju jela za koje „domaćica mora da porani“. U potrazi za takvim receptima, koja bi se naravno slagala sa našim vinima, pronađoh „Mariniranu svinjetinu u sajderu na kremastoj palenti i ukiseljenim pečurkama“ na blogu zakuvavanje.rs.

Morao sam malo da prilagodim recept Indigu koga sam namenio za uparivanje, ali su izmene neznatne.

Za marinadu mesa (mesnata svinjska rebra sa koskom) sam umesto sajdera koristio mladi Ćilibar iz 2016. U njemu još ima dosta mehurića od jabučno/mlečnog vrenja pa teksturom i podseća na sajder. Ja lično jako volim svinjetinu sa blagim ukusom žalfije, pa sam ubrao jedan listić (i samo jedan, žalfija je moćna) iz bašte i dodao marinadi.

Za sastojke i pripremu pogledajte originalni recept. I uživajte.