Tržišne šanse u doba korone

Tržišne šanse u doba korone
Verzija ovog članka objavljena je na portalu vino.rs 20.05.2020. Na osnovu izjava mnogih vinara po medijima prodaja je stala u vreme vanrednog stanja, a ni preko leta se ne očekuje da će se previše oporaviti. Zalihe vina će se bitno ...

Autentično

Autentično
Verzija ovog članka objavljena je na portalu vino.rs 29.04.2020. Povod za ovo sećanje je odluka francuskih proizvođača vina prirodnom metodom da urade nešto suprotno duhu onoga što rade – da zatraže pomoć države i ubace u kalup nešto za šta ...

Vreme je za organsku konverziju

Vreme je za organsku konverziju
Verzija ovog članka objavljena je na portalu vino.rs 14.02.2020. Prema podacima OIV (Svetska organizacija za vinogradarstvo i vinarstvo) svake godine se u svetu proizvede oko 4.500 miliona litara više vina nego što se proda. Mnogo od toga završi u sirćetu, ...

Tajna hiperoksidacije

Tajna hiperoksidacije
Verzija ovog članka objavljena je na portalu vino.rs 3.11.2019. Još početkom sedamdesetih godina prošlog veka rađeni su prvi eksperimenti sa hiperoksidacijom šire od belog grožđa. Podsticaj za ove eksperimente bio je zahtev vinopija za vinima sa manje sumpora i tražio ...

Brz, dobar ručak, uz dobro vino

Brz, dobar ručak, uz dobro vino
Danas sam flaširao vino i nisam stigao da napravim normalan ručak. A glad dođe, ne pita šta ti radiš. Šta spremiti na brzaka, a da bude ukusno, sočno i kalorijski dovoljno? Mmmm? Da vidimo šta ima u frižideru i bašti? ...