Degustacioni paket – 3 vina

4.900,00 RSD

  • Ćilibar 2022, Selena 2022 i Indigo 2020
  • Ušteda u odnosu na pojedinačne cene
Šifra proizvoda: 0011 Kategorija:

Indigo je proizveden od sorte grožđa Regent iz organski sertifikovanog vinograda u Gročanskom vinogorju.

Indigo je jako obojeno vino sa mekim taninima i aromama kupine, višnje i suve šljive. Indigo odlično ide uz masne sireve, gulaše, mućkalice, divljač, bifteke, jela sa jakim sosovima. Za kraj obroka probajte ga sa kolačima od čokolade ili izborom sireva praćenim suvim smokvama, grožđicama i orasima.

Da bi se u potpunosti uživalo u vinu Indigo obavezno ga treba pretočiti i izložiti vazduhu bar dva sata pre konzumiranja i poslužiti na 16ºC – 18ºC.

Selena je proizvedena od organski sertifikovanog grožđa sorte Tamjanika.

Selena ima tipičnu, ali manje intenzivnu muskatnu aromu Tamjanike. Kasna berba obično daje vino sa visokim alkoholom i malo zaostalog šećera. Ovo, i ekstrakcija tokom produženog kontakta bobica sa širom, daje punoću nesvakidašnju za vina od ove sorte. Klima i pozicija vinograda takođe omogućavaju da se zadrže dovoljne kiseline, što daje svežinu vinu.

Selena odlično ide sa kozjim i sirevima sa plavom i zelenom plesni, jagnjećim i prasečim pečenjem, lignjama na žaru, jakim čorbastim jelima (jagnjeća kapama, kupus sa suvim rebrima). Slaže se uz bele i karamel kolače, ali ide i uz čokoladni mus. Poslužiti ohlađeno na 9ºC – 11ºC.

Ćilibar je proizveden od sorte grožđa Panonia iz našeg organski sertifikovanog vinograda u Gročanskom vinogorju.

Ćilibar je moderno i osvežavajuće vino. Naglašene kiseline se odlično slažu sa masnijim, kremastijim jelima. Dobro ide uz meso i perad u belim sosovima, plave ribe (losos, tuna, skuša…) i plave sireve. Odlično se slaže i sa azijskom hranom, posebno onom ljutom. Od kolača se odlično slaže sa čizkejkom, pitom od višanja, baklavom. Poslužiti ohlađeno na 7ºC – 9ºC.

Težina 4,2 kg
Degustacioni paket – 3 vina
4.900,00 RSD