Kontakt

Mobilni/WhatsApp/Viber

066 29 28 27

info @ plavinci.rs

Odgovori na često postavljana pitanja!

Ukucajte Vinarija Plavinci u Google Maps i dovešće vas do vrata. Nemojte koristiti Waze, šetaće vas u krug.

Ako ne volite da koristite navigaciju, pogledajte detaljna uputstva sa fotografijama ovde.

Mi smo porodično poljoprivredno gazdistvo i nemamo posebno zaposleno osoblje koje dočekuje goste. Sami radimo u vinogradima i vinariji i često nam je potrebno dva-tri sata da stignemo da se spremomo za goste.  Ako se ipak odlučite da banete, možete naići na zatvorenu kapiju ili mrzovoljnog gazdu koji će vas prilično nediplomatski oterati. Zakažite ovde, nije teško.

Ako ste se najavili samo da kupite vino, možete da očekujete širok osmeh i povoljne cene. Ako ste zakazali degustaciju čekaće vas mala hladna zakuska, uključujući i neke đakonije koje sami spravljamo, kao i izbor vina koja trenutno imamo u ponudi (3 do 5). Mi pravimo male količine vina i može se desiti da su neke etikete rasprodate. Morate biti spremni na fleksibilnost.

Maksimalan broj gostiju unutra je 8 osoba i tu ne možemo bog zna šta da uradimo. Napolju su redovne rezervacije ograničene na 16 osoba. Nekoliko puta godišnje napravimo poseban događaj za mali broj gostiju, degustaciju sa kompletnim ručkom (pratite našu Facebook ili Instagram stranicu za najavu).

Pravili smo i posebne događaje napolju, čak za 50 ljudi (rođendani, team building, itd.). Mi nemamo kuhinju, ali možemo da uzmemo kejtering, a i organizujemo muziku po vašoj želji. Za sve ovo morate nas pozvati radi dogovora.

Broj prodajnih mesta je ograničen, jer je naša proizvodnja mala i mi se trudimo da svi koji drže naša vina imaju lager cele godine. Pratite našu Facebook i Instagram stranicu gde s vremena na vreme objavljujemo ažuran spisak prodajnih mesta. U nuždi nas uvek možete pozvati telefonom i mi ćemo vam dati vama najbližu lokaciju.

U internet prodavnici plaćanje je avansno, uplatom na račun ili karticom. U vinariji primamo kartice, a možete platiti i gotovinom (samo u dinarima).

Možemo da obezbedimo vegeterijansku/vegan zakusku uz prethodnu najavu. Nemamo obezbeđen pristup, ni toalet, za hendikepirane. Imamo tri mačke i dva psa, pa ne možemo da obezbedimo sredinu bez alergena. Pušenje je strogo zabranjeno.

Organsko vino podrazumeva pridržavanje zakonskih normi za organsku proizvodnju i strogu kontrolu nezavisnog sertifikacionog tela. Pored striktno određene liste prirodnih sredstava koji se mogu koristiti u vinogradu, u vinariji se ne koriste nikakvi aditivi. Nemojte biti zavedeni vinarima koji tvrde da rade organski ili prirodno – ako nemaju sertifikat moraćete da im verujete na reč. Pogledajte detaljno o načinu naše proizvodnje u odeljku O Nama.