Benediktinska jaja

Ja se nikada nisam usudio da ih napravim, ali svaki put kada putujem i odsedam u boljim hotelima, obavezno ih doručkujem. Ja ih volim sa Tabasco sosom, za brže razbuđivanje. Uz ovo predlažem naš dobro ohlađeni penušavac, Good dog Bruno. Prilažem film Džona Kreg Rosa kao ilustraciju. Džon inače pravi božanstvene filmove o pripremi hrane.

Benediktinska jaja Read More »

Motika bluz

Gotovo neprekidne kiše u poslednjih godinu dana toliko su natopile zemlju da ni dve nedelje suvog vremena u februaru nije pomoglo da zemlja dođe u stanje za obrađivanje. Sad već 10 dana ne pada kiša i iako na pojedinim mestima stvari stoje ovako u vinograd se može ući, pa se odlučih da započnem sa okopavanjem

Motika bluz Read More »

Prirodno nakisao hleb

Za čitanje ovog recepta potrebno je gotovo isto onoliko strpljenja kao za pravljenje hleba po njemu. Zato se smestite udobno na nekom tihom mestu, opustite se i koncentrišite se. Sam hleb se pravi danima, a šansa za uspeh iz prve je manja od 30%. Nakišnjavanje se odvija uz pomoć spora kvasca i laktobacila koji su

Prirodno nakisao hleb Read More »